"GYÖNGYÖS" LEVES
sponsored links
Õsszel, egyik délelõtt kaptam egy kedves páciensemtõl egy csomagot. Meglepõdtem, mikor feltette a pultra a gondosan begöngyölt batyut. Fogalmam se volt, hogy vajon mit rejthet a fura csomag. Arra gondoltam, hogy kávé vagy bon-bon van benne, amit szoktunk kedvességbõl, csak úgy kapni... Arra végképp nem számítottam, hogy egy pucolt gyöngytyúk lapul a papírban...Sosem fõztem még gyöngyöst, úgy hogy szívesen fogadtam a madarat, és a hozzá mellékelt, szóban elhangzott útmutatót is. A lényeg csak abban rejlik, hogy tovább kell fõzni, mint a csirkét. A néni még azt is mondta, hogy: " Majd meglátja kedveském, hogy ez sokkal finomabb és ízesebb leves lesz, mint amit eddig fõzött! " Bizony, úgy lett. Aranyló leves, telt és semmi máshoz nem hasonlítható ízzel. Nekem leginkább a fácán ízére emlékeztetett / azt fõztem már.../ Szóval, csuda finom lett! Érdekes ez a madár, mert a melle húsa fehér, a combja pedig sötét lila színû...Van néhány hátrányos tulajdonsága, ami miatt sokan nem szívesen tartják, mármint baromfi udvarban....Vadmadár-ösztöneit, természetes viselkedési formáit megtartva, ijedõs, minden szokatlan ...